9 Temmuz 2014 Çarşamba

Bir Devam Hikayesi :) Rowling'in kaleminden :)

Quidditch Dünya Kupası'nın Son Maçında Dumbledore'un Ordusu Tekrardan Toplanıyor
...
Gelecek Postası Dedikodu Yazarı Rita Skeeter'ın Kaleminden

Ünlüler - ve yine ünlüler. Büyücü dünyasından pek çok meşhur yüzü burada, Patagonya Çölü'ndeki tribünleri doldururken görüyoruz - Bakanlar ve Başkanlar, Celestina Warbeck, Amerika'nın ihtilaflı büyücü müzik grubu The Bent-Winged Snitches - hepsi kalabalığın bu kişilerden gelecek bir imza için güçlükle çabalamalarına ve hatta topluluğun kafalarından uzanıp VIP alana geçmek için köprü sihiri yapmalarına sebep olacak kadar heyecan rüzgarı sağladı.

Fakat stadyumda ve kamp alanında, (en parlak dönemlerindeki taze suratlı gençler olmamalarına rağmen yine de tanıyabileceğiniz) adı çıkmış bir grup büyücünün final oyunu izlemek için geldikleri lafı dolaşmaya başlayınca, yaşanan heyecan her şeyin ötesindeydi. Kalabalık panikledi, çadırlar ayak altında kaldı ve küçük çocuklar bir yerden bir yere sürüklendi. Dünyanın her bir köşesinden hayranlar, Dumbledore'un Ordusu'nun görüldüğü öne sürülen yere doğru akın etti, en çokta hala Seçilmiş Kişi dedikleri adamı bir saniyeliğine olsa da görmek için.

Potter ailesi ve Dumbledore Ordusu'nun geri kalanına, ağır sihirler ve Güvenlik Büyücüleri'nin devriye gezdiği kamp alanının VIP bölgesinde kalacak yer verildi. Bu kişilerin varlığı, kahramanlarını görmek için umut eden kalabalığı koruma altındaki alanın etrafına topladı. Genç oğulları Albus ve James'i Bulgaryalı top tutucu Viktor Krum ile tanıştıkları oyuncu kısmına götürürken Potter, bugün saat 3 civarı çığlıklarla izleyen hayranların dileğini gerçekleştirmişe benziyor.

Stilden yoksun on iki yaşındaki birine daha çok yakıştığı söylenebilecek kendine özgün yuvarlak gözlüklerini giymeye devam eden yakında 34 yaşındaki Seherbaz'ın siyah saçlarında birkaç ağarlaşmış tel göze çarpıyor. Meşhur şimşek yarası yalnız değil: Potter'ı, sağ elmacık kemiğinin üstündeki nahoş saç kesimiyle görüyoruz. Kaynağına ait bilgi için yapılan istekler, Sihir Bakanlığı'ndan her zamanki alışıldık cevabı beraberinde getirdi: "514 kez söylediğimiz gibi Bayan Skeeter, Seherbaz bürosunun çok gizli görevleriyle ilgili yorum yapmıyoruz." Peki, ne saklıyorlar? Seçilmiş Kişi, bir gün hepimizin üstüne patlayıp bizi kargaşa ve terörle dolu yeni bir çağa sürükleyecek gizemli olayların içine mi karıştı?

Yoksa Potter'ın saklamak için çabaladığı bu yaralanmanın daha basit bir kaynağı mı var? Belki de karısı onu lanetlemiştir? Potterların dışarıya mutlu göstermekte kararlı oldukları bu birliktelikte çatlaklar mı oluşmaya başladı?
Ginevra'nın tamamen mutlu bir şekilde çocuklarını ve kocasını geride bırakıp Londra'da bu turnuva için muhabirlik yaptığı gerçeğini görmezlikten gelmemeli miyiz? Quidditch Dünya Kupası'na gönderilecek kadar yeteneği veya deneyimi olup olmadığı konusunda yorumunu yapmak için jüri dışarıya adımını atıyor (jüri geri içeriye döndü - hayır!!!) ama kabul edelim, soyadın Potter olduğunda kapılar açılıyor, uluslararası sporcu bedenler sana yaltaklanıyor ve Gelecek Postası editörleri sana görevinin en iyisini atıyor.

Sadık hayranları ve takipçilerinin hatırlayacağı gibi Potter ve Krum, çok konuşulan Üç Büyücü Turnuvası'nda birbirlerine karşı yarışmışlardı. Fakat karşılaştıkları anda kucaklaşan ikilinin arasında görünüşe göre kötü duygular yok (O labirentte gerçekten ne yaşandı? Onların sıcak buluşması, teorilerin sonunu getirecek gibi değil) Yarım saatlik bir konuşmadan sonra Potter ve oğulları, gecenin geç saatlerine kadar vakit geçirdikleri Dumbledore Ordusu'nun yanına, kamp alanına geri döndü.

Hemen yandaki çadırda, onun hakkında her şeyi bilen fakat her fırsatta basınla konuşmayı reddetmiş, Potter'ın en yakın iki ortağı var. Ondan korkuyorlar mı? Yoksa, Adı Anılmaması Gereken Kişi'nin yenilgisiyle ilgili efsaneyi karartacak muhtemel sırlarının sızmasından mı çekiniyorlar? Şimdi evlenmiş Ronald Weasley ve Hermione Granger, neredeyse her adımında Potter ile birlikteydiler. Dumbledore Ordusu'nun geri kalanı gibi onlar da Hogwarts Savaşı'nda savaştılar ve gösterdikleri cesurluk adına minnettar bir büyücü dünyasının onlara bahşettiği alkışları ve ödülleri, hiç şüphe yok ki, hak ediyorlar.

Savaşın hemen akıbetinde, kızıl saçları hafiften incelmeye başlamış olan Weasley, Potter ile birlikte Sihir Bakanlığı'nda işe başlamıştı. Fakat iki yıl gibi kısa bir süreden sonra ayrılarak, yüksek başarı yakalamış olan sihir şakaları mağazası Weasley Büyücü Şakaları'nın yöneticilerinden biri haline geldi. O zaman belirttiği gibi "Çok sevdiğim bir işte ağabeyim George'a yardımcı olmak beni memnun ediyor" sözü doğru mu? Yoksa Potter'ın gölgesinde olmak artık onu rahatsız mı etmeye başladı? Adı Anılmaması Gereken Kişi'nin hortkuluklarını yok etmenin onu gerçek anlamda yorduğunu kabullenen birisi için Seherbaz dairesindeki görevler çok mu fazlaydı? Uzaktan hiç bir akıl hastalığı belirtileri göstermiyor, zaten halkın doğru düzgün bir değerlendirme yapacak kadar yakınına yaklaşmasına izin verilmiyor bile. Bu şüphe uyandırıyor mu?

Hermione Granger, elbette, grubun zeki ve çekici kadınıydı. O zamanların basın raporlarına göre genç kızımız, kaslı Krum'un çekiciliğine kapılmadan önce Potter'ın sevgisiyle oynuyordu ve en sonunda onun (Potter'ın) sadık yardımcısıyla aynı çatı altına yerleşti. Büyü Yasaları Uygulama Dairesi Başkan Yardımcılığı koltuğuna yerleştiği şimşek hızındaki yükselişinden sonra, Bakanlık içinde şimdi daha da yükselmeye hazırlanıyor. Kendisi ayrıca bir oğul, Hugo ve bir kız, Rose'un annesi. Hermione Granger bir cadıda her şeyin olabileceğinin kanıtı mı? (Hayır - saçına bakın.)

Sırada Potter, Granger ve Weasley'den daha az şöhrete sahip Dumbledore Ordusu'nun diğer üyeleri var (Bunun için dargınlar mı? Neredeyse kesinlikle). Neville Longbottom, Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'nda popüler bir Bitkibilim profesörü, karısı Hannah ile burada Patagonya'da. Çift yakın zamana kadar Londra'da, Çatlak Kazan'ın üstünde yaşıyorlardı. Fakat etrafta dolaşan söylenti, Hannah'nın Şifacı olarak tekrardan eğitim aldığını ve Hogwarts'ta başhemşirelik görevine başvurduğunu söylüyor. Boş dedikoduya göre ise o (Hannah) ve kocası, çoğumuzun çocuklarımızın sorumlularından beklediğinden biraz daha fazla Ogden’s Old Firewhisky (*Harry Potter dünyasında ağır bir viski çeşidi) hayranı, fakat hiç şüphe yok ki ona başvurusunda en iyi dileklerimizi diliyoruz.

Dumbledore'un Ordusu'nda sona kalan elebaşı ise, elbette, Luna Lovegood (Ünlü magizoolojist -Sihirli Yaratıkların Bakımı Bilimi ile uğraşan meslek, tam Türkçesi aklıma gelmiyor- Newt'ın esmer torunu Rolf Scamander ile evli). Hala nefis bir şekilde eksantrik olan Luna, on altı katılımcı ülkenin bayraklarından oluşan uzun elbisesiyle VIP alanında dolaşmakta. İkiz oğulları ise "büyükbabaları ile birlikte evde". Bu 'halk içinde görülmek çok rahatsız edici' için bir örtmece mi? Elbette sadece en nezaketsiz kişi bunu düşünebilir.

Ordu'nun diğer çeşitli üyeleri de burada, fakat gözler sadece altı tanesine dikilmiş. Nerede kızıl kafa görülse, birisi bu kişinin Weasley'lere ait olduğuna dair zekice bir tahminde bulunabilir. Fakat bu kişi George (Weasley Büyücü Şakaları'nın varlıklı sahiplerinden biri) mu, Charlie (ejderha eğitmeni, hala bekar - neden?) mi, yoksa Percy (Büyülü Taşımacılık Dairesi Başkanı - eğer Uç Uç Ağı çok dolarsa bu onun suçu!) mi, söylemesi güç. Tanınması tek kolay olan ise bir kurtadamla karşılaşması sonucunda acımasızca yaralanmış Bill. Fakat yine de nasıl olmuşsa (Büyü? Aşk iksiri? Şantaj? Kaçırma?) inkar edilemez güzellikteki (fakat şüphesiz boş kafalı) Fleur Delacour ile evlendi.

Bu kişileri ve Dumbledore'un Ordusu'nun diğer üyelerini final maçın VIP localarında göreceğimizden ve gala etkinliğinin şamatası ile ışıltısını arttıracaklarından emin olabiliriz. Umalım ki şöhretin avantajlarından yararlanan küçüklerin davranışları, büyücünün ismine onur kazandırmış olanları utandırmaz.

Genç birisinin özel yaşamına karışmak insanı her zaman tereddüte düşürebilir. Fakat, Harry Potter'a yakın birisi bunun faydalarından yararlanırsa, halktan gelecek ilginin cezasını da ödemek zorunda. Hiç şüphesiz Potter, on altı yaşındaki vaftiz oğlu Teddy Lupin'in -sırık, açık mavi saçlı yarı kurtadam- VIP alanına ulaştığından beri büyücülük kraliyetine yakışmayacak davranışlar sergiledeğini öğrenince üzülecektir. Ölmüş ailesi tarafından sürekli meşgul olan Potter'ın korumasına emanet edilmiş vahşi Teddy'nin dizginlenmesini istemek aşırıya kaçıyor olabilir, fakat acil mühadele edilmezse ne olacağını düşünmek insanı ürpertiyor. Bu sırada, güzel, sarışın kızları Victoire'in Teddy'nin dolaştığı her karanlık köşeye çekildiğini Bay Bill Weasley ve karısı bilmeli. İyi haber şu ki ikisi de kulaklarından nefes almalarını sağlayabilecek bir yöntem geliştirdi. Bu kadar uzun süre, benim gençliğimde dedikleri gibi, öpüşük koklaşmalarına başka bir açıklama bulamıyorum.

Fakat sert olmayacağım. Harry Potter ve grubu hiçbir zaman kusursuz olduklarını dile getirmedi! Ve eğer onların ne kadar kusurlu olduklarını bilmek istiyorsanız yeni biyografim Dumbledore's Army: The Dark Side of the Demob, 31 Temmuz'da Flourish ve Blotts'taki raflarda yerini alacak.

(Çeviri; Hakan Erkol ve Ömer Faruk Tunç tarafından yapılmıştır.)

|Harry Potter - Potterhead TR ve Sağ Kalan Çocuk Gururla Sunar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder